Hozzávalók:
A piskótához:
- 3tojás
- 2-3 csapott evőkanál xilit
- 3 evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
A krémhez:
- 250 dkg túró
- 1 dl tejszín (cukrozatlan)
- 1-2 evőkanál natúr joghurt
- xilit
- őszibarack
- A piskótát elkészítjük a 3 tojásból: A tojást a xilittel jó habosra felverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
- Sütőpapírral bélelt kis méretű tepsibe önjük és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbát végzünk.
- Amikor már hűlt, konyharuhába tekerjük. Míg teljesen kihűl a piskóta, elkészítjük a krémet.
- A tejszínt felverjük, összedolgozzuk a már villával áttört túróval. Hozzáadjuk a joghurtot és ízlés szerint xilitet.
- Az őszibarackot meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
- Végül megtöltjük a piskótát a krémmel, barackkal és visszatekerjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése