2012. október 3., szerda

Túrókrémes-barackos piskótatekercs (tk.lisztből)



Hozzávalók:
A piskótához:
  • 3tojás
  • 2-3 csapott evőkanál xilit
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:
  • 250 dkg túró
  • 1 dl tejszín (cukrozatlan)
  • 1-2 evőkanál natúr joghurt
  • xilit
  • őszibarack
Elkészítés: 
  1. A piskótát elkészítjük a 3 tojásból: A tojást a xilittel jó habosra felverjük,  majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Sütőpapírral bélelt kis méretű tepsibe önjük és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbát végzünk.
  3. Amikor már hűlt, konyharuhába tekerjük. Míg teljesen kihűl a piskóta, elkészítjük a krémet. 
  4. A tejszínt felverjük, összedolgozzuk a már villával áttört túróval. Hozzáadjuk a  joghurtot és ízlés szerint xilitet.
  5. Az őszibarackot meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk.
  6. Végül megtöltjük a piskótát a krémmel, barackkal és visszatekerjük. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése