Nemrég a "nagybevásárlásnál" vettünk egy 90dgk-os füstölt, főtt tarját, hogy majd még jó lesz valamire. Már közeledett a lejárat időpontja, ezért úgy döntöttünk, hogy babgulyás készüljön belőle...elég nagy adag sikeredett. :D Lefagyasztható.
Elnézést a fénykép minőségéért, de csak telefon volt a közelben, amivel meg tudtam örökíteni.
Hozzávalók:
- 400-500 g tarkabab
- 900 g füstölt, főtt tarja
- 2-3 fej vöröshagyma
- fűszerpaprika
- őrölt kömény
- 1 paprika
- 2-4 paradicsom
- só, bors
Elkészítés:
- A tarkababot átválogatjuk, vízbe tesszük. Legalább 2 órát áztatjuk, de az a legjobb, ha egy éjszakán át a vízben van.
- A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük.
- Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, sót, borsot, a darabokra vágott paradicsomot és paprikát és a babot. (Én 2 órát áztattam, ezért nem raktam még bele a kockákra vágott húst, hanem előfőztem a babot.) Felöntjük vízzel és addig főzzük, míg a bab majdnem megfőtt. (kb. 2-3 óra)
- Ezután hozzáadjuk a már kockákra vágott tarját és kb. még egy órát tovább főzzük.
- Tálalásnál tejfölt kínálhatunk hozzá.
- Aki csípősen szereti, rakhat bele erős paprikát, vagy erős pistát. Evéskor is hozzáadható így mindenki a maga ízlése szerint fogyaszthatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése