Hozzávalók:
Tészta:
- 25-30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 tojás
- 5 dkg margarin
- 2-3 evőkanál natúr joghurt
- xilit
- fél csomag sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 pohár natúr joghurt
- xilit (ízlés szerint)
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félre rakjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
- A töltelék elkészítéséhez annyi xilit-et használjuk, amennyire édesen szeretnénk elkészíteni a süteményt. (Én nem mértem, csak adagoltam, kóstoltam, addig, míg elég édes nem lett.)
- A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk az egyik részét és lisztezett tepsibe rakjuk.
- Rákanalazzuk a túró tölteléket. (Egy kis tk. liszttel meg lehet szórni, hogy nedvességet szívjon fel.)
- Kinyújtjuk a tészta másik felét és a töltelékre rakjuk, a széleit összenyomkodjuk.
- A tetejét tojással megkenhető.(én ezt a lépést kihagytam, mert elfogyott a tojás, így vizes kézzel átkentem) Villával megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon távozni.
- Előmelegített sütőben sütjük kb. 20-30 percet.
- Porxukor-ral megszórhatjuk. (ennek hiányában ezt a lépést is kihagytam-nélküle is finom)
Milyen egyszerű és biztosan finom is. Ki fogom próbálni!
VálaszTörlésMost sült ki, melegen is nagyon finom! :)
VálaszTörlésEgyszerű a recept is, pikk-pakk elkészítettem a pitét. Nagyon ízlik a családnak :)