Nem írok mennyiséget, mert én egy személyre készítettem, így 2-3 közepes méretű krumplit használtam fel.
Hozzávalók:
- krumpli
- só
- joghurt
- tk. liszt
- babérlevél (ízlés szerint)
- víz
Elkészítés:
- A krumplit apróra, vagy vékony karikákra vágjuk.
- Sós vízben puhára főzzük. Ízesíthetjük babérlevéllel.
- Amikor a krumpli megfőtt, elkészítjük a habarást: 1 teáskanál tk. tönkölylisztet csomómentesen elkeverek egy natúr joghurttal. Egy kevés vizet adok a főzővízből és azzal is elkeverem. Majd ezt még 2szer megismételhetem, így nem lesz csomós. Ha mégis, akkor szűrőn keresztül adjuk a vízben állott krumplihoz.
- Pár percig még összefőzzük. Amikor hűl, még sűrűsödni fog.
- Én sült virslit készítettem a főzelékhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése