2012. november 6., kedd

Sült csirkecomb burgonyaszeletekkel, paradicsomsalátával


A sült csirke fűszersónál érdemes megnézni az összetevőket, mert több "minőségi" fajta tartalmazhat cukrot. Néha az olcsóbb, jobb. A rejtett cukor: azok az élelmiszerekben megtalálható cukor, amiről nem is gondolnánk, hogy tartalmaz  .....és mégis....

Hozzávalók:
  • csirkecomb (alsó, felső)
  • 1 vöröshagyma
  • burgonya
  • só, bors
  • sült csirke fűszersó (cukor nélküli)
  • étolaj
  • paradicsom
  • hagyma

Elkészítés:
  1. A vöröshagymát szeleteljük fel és tegyük a tepsi vagy jénai aljába.
  2. A burgonyát is felszeleteljük és a hagymára rakjuk.
  3. A csirkehúst befűszerezzük és a jénaiba tesszük.
  4. Olajjal és vízzel meglocsoljuk, alufóliával letakarjuk és sütőben sütjük.
  5. 20 perc elteltével megfordítjuk a húsokat. Ha már puhult a hús, az alufóliával nem kell lefedni.
  6. További 20 percig sütjük, megfordítjuk. Ezt addig csináljuk, míg szép aranybarnára sül a hús.
  7. A paradicsomsalátához a vöröshagymát felkockázzuk, hozzáadjuk a paradicsom darabokat és összekeverjük. (ízlés szerint sózható)

Tipp: 
  • A burgonyát a hús elkészülte után is süthetjük. A hagyma és a fűszerek nagyon finom ízt adnak a köretnek.

1 megjegyzés:

  1. Egyben sütve az igazi, a finom ízek jól összeérnek ;-)
    Sajnos már a paradicsomnak nincs olyan nyári íze, amit legutóbb vettem keserű volt, meg sem bírtam enni, pedig annyira imádom. A fagyasztóban tartalékolok, de az csak ételekbe jó, frissen nem lehet enni nagy bánatomra.

    VálaszTörlés