2012. augusztus 17., péntek

Gyorsan, finomat: Pizzás spagetti



Szeretek odafigyelni arra, hogy ne kerüljön étel a kukába. Ezért is jutott a következő az eszembe. Tegnapról maradt a pizza szószból és a dinsztelt hagymából (amiket hűtőben tároltam) és arra gondoltam, hogy feldobom még egy kis virslivel, és spagetti tésztával tálalom. Gyors, finom és takarékos.

Hozzávalók:
  • paradicsom szósz (elkészítését itt találod)
  • olajon megdinsztelt apróra vágott hagyma
  • virsli
  • spagetti tészta (durum tészta: durum lisztből, tojás nélkül)

Elkészítés:
  1. Forrásban lévő vízbe tegyünk egy kanál sót és tegyük bele a spagetti tésztát (én 3 részbe szoktam eltörni). Amikor megfőtt, szűrjük le.
  2. Közben elkészítjük a mártást. A már meglévő paradicsom szószt keverjük össze a dinsztelt hagymával, a felkarikázott virslivel.
  3. És már találhatjuk is. Reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Tipp:
  • a paradicsomszósz helyettesíthető ketchuppal vagy pizzakrémmel
  • rakott spagetti készítéséhez tegyük a tésztát, a feltétet egy jénai tálba, reszeljünk sajtot a tetejére, és 10-15 percre tegyük a sütőbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése