2012. augusztus 14., kedd

Kakaós csiga


A nyaralás emlékére kakaós csigával leptem meg a párom. Fehér lisztből, cukorral, élesztővel készült, úgyhogy ez nem diétás.

Hozzávalók:
  • 25 dkg fehér liszt
  • 4 dkg lágy margarin
  • 3 dkb cukor
  • 1 tojás tárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1-1,5 dl tej
Töltelék: 
  • olaj
  • cukrozott kakaópor
  • (de lehet dióval, kókusszal, vaníliás cukorral ízesíteni)
Tetejére:
  • 1 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek. cukor

Elkészítés:
  1. Az élesztőt felfuttatjuk kb 0,5 dl cukros, langyos tejben .
  2. Összegyúrjuk a hozzávalókat az élesztővel együtt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy lágy, kelt tésztát kapjunk.
  3. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
  4. Téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük olajjal, és kakaóporral megszórjuk, majd feltekerjük.
  5. Kb. 1,5 cm vastagságúra vágjuk, szeleteljük.
  6. Sütőpapírral bélelt, vagy kilisztezett tepsibe sorakoztatjuk, és még 15 percet kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percet.
  8. Sütés közben kétszer kenjük meg a cukros tejjel. Ez azért fontos, mert még finomabb íze lesz a csigáknak. Nekem több, mint 20 darabmini kakaós csiga lett ebből az adagból.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése