2012. augusztus 16., csütörtök

Joghurtos szilvaleves



Tegnap a szilvás gombócból kimaradt néhány szilva, amit már megszórtam xilittel és fahéjjal. Hogy ne vesszen kárba, elkészítettem szilvalevesnek. Ez az adag két fő részére elegendő.

Hozzávalók:
  • kb. 10 szem szilva (félbevágva, megszórva xilittel, fahéjjal)
  • natúr joghurt (Aktívia)
  • 1-2 teáskanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • xilit (ízlés szerint)
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés:
  1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és nagyságától függően daraboljuk. (Én csak félbe vágom.) 
  2. Egy fazékba tesszük, ízesítjük fahéjjal, xilittel. Annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje.
  3. Ameddig felforr, elkészítjük a habarást: a joghurtban csomómentesre keverjük ki a lisztet. 
  4. Majd adjunk hozzá egy merőkanál forró levet. Ezzel is kavarjuk el. Ha szükséges, ezt még egyszer megismételhetjük. Hozzáöntöm a leveshez, és pár percig még főzzük.
  5. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése