2012. augusztus 16., csütörtök

Pizza virslivel (teljes kiőrlésű lisztből, élesztő nélkül)



A teljes kiőrlésű lisztből készült pizzát ugyanabból az alapanyagokból készítem, mint a zsemléket. Nem kell bele élesztő, így nem lesz olyan puha, lyukacsos.

Hozzávalók:

Pizzatészta:
  • 130 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy 80 g tk.tönköly, 50 g tk.rozsliszt)
  • 30-40 g natúr joghurt
  • 10 g vaj vagy margarin (én Li*a tégelyes margarint használok)
  • csipet só
  • 1 bő késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 bő késhegynyi sütőpor
  • kb. 0,5 dl víz (annyi, hogy könnyen gyúrható, nem túl ragacsos tésztát kapjunk)
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, nem túl ragacsos tésztát kapjunk. (A teljes kiőrlésű liszt több folyadékot igényel.)
  2. Lisztezett nyújtófelületen vékonyra (0,5-1cm vastagra) nyújtjuk.
  3. Kilisztezett tepsibe rakjuk, vizes kézzel átkenjük a tetejét.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig elősütjük. 
 Paradicsom szósz:
  • 1 doboz paradicsompüré
  • pizza fűszerkeverék

Elkészítés:
  1. A paradicsompürét egy fazékban addig főzzük a pizza fűszerkeverékkel, míg besűrűsödik Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen.
Feltétek:
  • olajon dinsztelt apróra vágott hagyma
  • virsli / felvágott / egyéb
  • sajt
  • paradicsom / paprika
  • egyéb
 Elkészítés:
  1. Míg a pizzatészta sül, addig a pizzakrémet más néven paradicsom szószt elkészítjük a fent leírtak szerint.
  2. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Amikor ezekkel készen vagyunk, és félig megsült a tészta, összeállítjuk a pizzát.
  4. A dinsztelt hagymát rákenjük a tésztára, ezután következik a pizzakrém, majd a karikákra vágott virsli, reszelt sajt, és a karikákra vágott paradicsom (vagy ízlés szerinti feltétek).
  5. Addig sütjük, míg a sajt megolvad.
Hagymával és pizzaszósszal megkenve
Virsli karikákkal

Reszelt sajttal a tetején

Irány a sütő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése