2012. szeptember 11., kedd

Túrós lepény (teljes kiőrlésű lisztből)

Ezt is telefonnal fényképeztem, emiatt rosszabb a fotó minősége. Ezért elnézést kérek.  :)

Hozzávalók:

Tészta:
  • 25-30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg margarin
  • 2-3 evőkanál natúr joghurt
  • xilit
  • fél csomag sütőpor

Töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 1 pohár natúr joghurt
  • xilit (ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félre rakjuk, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A töltelék elkészítéséhez annyi xilit-et használjuk, amennyire édesen szeretnénk elkészíteni a süteményt. (Én nem mértem, csak adagoltam, kóstoltam, addig, míg elég édes nem lett.)
  3. A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk az egyik részét és lisztezett tepsibe rakjuk. 
  4. Rákanalazzuk a túró tölteléket. (Egy kis tk. liszttel meg lehet szórni, hogy nedvességet szívjon fel.)
  5. Kinyújtjuk a tészta másik felét és a töltelékre rakjuk, a széleit összenyomkodjuk.
  6. A tetejét tojással megkenhető.(én ezt a lépést kihagytam, mert elfogyott a tojás, így vizes kézzel átkentem) Villával megszurkáljuk, hogy a gőz tudjon távozni.
  7. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20-30 percet.
  8. Porxukor-ral megszórhatjuk. (ennek hiányában ezt a lépést is kihagytam-nélküle is finom)

2 megjegyzés:

  1. Milyen egyszerű és biztosan finom is. Ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Most sült ki, melegen is nagyon finom! :)
    Egyszerű a recept is, pikk-pakk elkészítettem a pitét. Nagyon ízlik a családnak :)

    VálaszTörlés