Igaz nem most készült el ez a torta, de most találtam meg és arra gondoltam, hogy megosztom veletek. Ez volt az első és egyetlen torta, amit a diéta alatt ettem (saját magam készítettem a szülinapomra).
Nagyon finom,egyszerű az elkészítése és egészséges! Akár fogyókúrázók is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
Piskóta
- 4 db tojás
- 4 evőkanál nyírfacukor - xilit
- 4 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 1 db sütőpor
- margarin az edény kikenéséhez
Túrókrém
- 750 g sovány túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 100 g margarin
- nyírfacukor (xilit)
- natúr joghurt
Tetejére
- vegyes gyümölcs
Elkészítés:
- Először megsütjük a piskótát: 4 tojást felverünk 4 evőkanál nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a 4 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet, és a sütőport. Összedolgozzuk, és a margarinnal kikent, lisztezett kerek formába öntjük. Kb. 20-30 percig sütjük előmelegített sütőben.
- Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a nem túl kemény margarint, a citrom reszelt héját, és akár a levét is.
- Tegyünk annyi nyírfacukrot, hogy elég édes ízt kapjunk. (ugyanúgy kell használni, mint a cukrot, nem édesebb a kristálycukornál!)
- Ha minden hozzávalót már összekavartunk, és nem túl krémes, natúr joghurttal lazíthatunk rajta.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a töltelék nagyobb részével. A gyümölcsből rakhatunk a két piskóta közé is.
- A maradék krémet a tetejére, és az oldalára is kenhetjük. Gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése