Szeretek odafigyelni arra, hogy ne kerüljön étel a kukába. Ezért is jutott a következő az eszembe. Tegnapról maradt a pizza szószból és a dinsztelt hagymából (amiket hűtőben tároltam) és arra gondoltam, hogy feldobom még egy kis virslivel, és spagetti tésztával tálalom. Gyors, finom és takarékos.
Hozzávalók:
- paradicsom szósz (elkészítését itt találod)
- olajon megdinsztelt apróra vágott hagyma
- virsli
- spagetti tészta (durum tészta: durum lisztből, tojás nélkül)
Elkészítés:
- Forrásban lévő vízbe tegyünk egy kanál sót és tegyük bele a spagetti tésztát (én 3 részbe szoktam eltörni). Amikor megfőtt, szűrjük le.
- Közben elkészítjük a mártást. A már meglévő paradicsom szószt keverjük össze a dinsztelt hagymával, a felkarikázott virslivel.
- És már találhatjuk is. Reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Tipp:
- a paradicsomszósz helyettesíthető ketchuppal vagy pizzakrémmel
- rakott spagetti készítéséhez tegyük a tésztát, a feltétet egy jénai tálba, reszeljünk sajtot a tetejére, és 10-15 percre tegyük a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése