A teljes kiőrlésű lisztből készült pizzát ugyanabból az alapanyagokból készítem, mint a zsemléket. Nem kell bele élesztő, így nem lesz olyan puha, lyukacsos.
Hozzávalók:
Pizzatészta:
- 130 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (vagy 80 g tk.tönköly, 50 g tk.rozsliszt)
- 30-40 g natúr joghurt
- 10 g vaj vagy margarin (én Li*a tégelyes margarint használok)
- csipet só
- 1 bő késhegynyi szódabikarbóna
- 1 bő késhegynyi sütőpor
- kb. 0,5 dl víz (annyi, hogy könnyen gyúrható, nem túl ragacsos tésztát kapjunk)
Elkészítés:
- A hozzávalókat egy tálba tesszük, és annyi vizet adagolunk hozzá, hogy könnyen gyúrható, nem túl ragacsos tésztát kapjunk. (A teljes kiőrlésű liszt több folyadékot igényel.)
- Lisztezett nyújtófelületen vékonyra (0,5-1cm vastagra) nyújtjuk.
- Kilisztezett tepsibe rakjuk, vizes kézzel átkenjük a tetejét.
- Előmelegített sütőben kb. 20-30 percig elősütjük.
Paradicsom szósz:
- 1 doboz paradicsompüré
- pizza fűszerkeverék
Elkészítés:
- A paradicsompürét egy fazékban addig főzzük a pizza fűszerkeverékkel, míg besűrűsödik Vigyázzunk, hogy nehogy leégjen.
Feltétek:
- olajon dinsztelt apróra vágott hagyma
- virsli / felvágott / egyéb
- sajt
- paradicsom / paprika
- egyéb
Elkészítés:
- Míg a pizzatészta sül, addig a pizzakrémet más néven paradicsom szószt elkészítjük a fent leírtak szerint.
- Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Amikor ezekkel készen vagyunk, és félig megsült a tészta, összeállítjuk a pizzát.
- A dinsztelt hagymát rákenjük a tésztára, ezután következik a pizzakrém, majd a karikákra vágott virsli, reszelt sajt, és a karikákra vágott paradicsom (vagy ízlés szerinti feltétek).
- Addig sütjük, míg a sajt megolvad.
Hagymával és pizzaszósszal megkenve |
Virsli karikákkal |
Reszelt sajttal a tetején |
Irány a sütő |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése