Hozzávalók:
- A mártáshoz:
- 5dl paradicsomlé
- 2 teáskanál teljes kiőrlésű liszt
- kevés olaj
- 2 teáskanál xilit
- só
- Húsgombóchoz:
- 50dkg darált hús
- 1 tojás
- 125 g barna rizs
- kisebb fej vöröshagyma
- só, bors
- Először is a rizst felteszem főni, nem teljesen puhára, csak félig. Ha kész, leszűröm, és kihűtöm.
- A vöröshagymát apró kockákra vágom, és kevés olajon megdinsztelem, annyira, hogy puha legyen. Ezt is kihűtöm.
- Felteszem forrni a vizet, ami majd a gombóc és a töltött paprika főzéséhez kell.
- A darált húshoz adom a kihűlt rizst, a hagymát, a tojást, és ízlés szerint fűszerezem (só, bors, esetleg kis színes paprika).
- A paprikát kicsumázom, és beletöltöm a húsos tölteléket, de nem túl keményre, mert kireped.
- A maradék húsból pedig gombócot formázok, és úgy teszem a lobogó vízbe. Én a töltött paprikát, és a gombócot külön főztem. Kb. 25-30 perc főzési idő szükséges.
- Közben elkészítem a mártást. Kevés olajon két teáskanál teljes kiőrlésű lisztből rántást készítek, majd felengedem a paradicsompürével, és egy kevés vízzel (attól függ, hogy milyen sűrűségűre szeretnénk készíteni).
- Egy kevés sót, vagy xilitet ízlés szerint lehet bele tenni. Kb. fél óráig főzöm, kavargatom, hogy le ne kapja.
- A gombóccal és/vagy a töltött paprikával tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése