A következő receptet tegnap találtam a life.hu- oldalon, a Hogyan legyek jó nő? videói között.
Akkor döntöttem el, hogy ez lesz a mai ebéd. A paradicsom adott, mert a szüleimnek saját termesztésű paradicsomuk van. Ezt a receptet nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb méretű paradicsom
- cikkelyes sajt
- rizs
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítés:
- A paradicsomokat megmossuk, és levágjuk a kalapjukat. A közepét kivájjuk, egy tálba tesszük, majd összeturmixoljuk. A kis kosárkákat besózzuk, és nyílással lefelé fordítjuk.
- Az apróra vágott fokhagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az összeturmixolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és zöld fűszerrel ízesítjük. Én petrezselyem levelet használtam.
- Közben a rizs is felrakjuk főni.
- Amikor elkészültek, összekeverjük (a paradicsomszószt a rizzsel).
- A paradicsom kosárkákat egy jénai tálba sorakoztatjuk, rakunk bele először egy kis darab sajtot, azután a rizst. A kalapokat külön edénybe, tepsibe tesszük be a sütőbe. 15-20 perc sülés után kivesszük, a kalapokkal díszítjük, és tálaljuk.
Tipp:
- Töltelékként használható olajon megdinsztelt, ízesített darált hús is.
- A megtöltött kosárkákra tehetünk reszelt sajtot is.
- Köretként, vagy főételként is fogyasztható. (Én főételként, a páromnak sült hússal tálaltam.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése