A nyaralás emlékére kakaós csigával leptem meg a párom. Fehér lisztből, cukorral, élesztővel készült, úgyhogy ez nem diétás.
Hozzávalók:
- 25 dkg fehér liszt
- 4 dkg lágy margarin
- 3 dkb cukor
- 1 tojás tárgája
- 2 dkg élesztő
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1-1,5 dl tej
Töltelék:
- olaj
- cukrozott kakaópor
- (de lehet dióval, kókusszal, vaníliás cukorral ízesíteni)
Tetejére:
- 1 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek. cukor
Elkészítés:
- Az élesztőt felfuttatjuk kb 0,5 dl cukros, langyos tejben .
- Összegyúrjuk a hozzávalókat az élesztővel együtt, és annyi tejet adunk hozzá, hogy egy lágy, kelt tésztát kapjunk.
- Meleg helyen fél órát kelesztjük.
- Téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük olajjal, és kakaóporral megszórjuk, majd feltekerjük.
- Kb. 1,5 cm vastagságúra vágjuk, szeleteljük.
- Sütőpapírral bélelt, vagy kilisztezett tepsibe sorakoztatjuk, és még 15 percet kelesztjük.
- Előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percet.
- Sütés közben kétszer kenjük meg a cukros tejjel. Ez azért fontos, mert még finomabb íze lesz a csigáknak. Nekem több, mint 20 darabmini kakaós csiga lett ebből az adagból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése